Projekto aprašymas

Sovietmečio klinikos gelžbetonio karkaso pastato patalpos iš esmės rekonstruotos ir išplėstos, sukuriant naujos sveikatos apsaugos įstaigos įvaizdį.

Erdvės pritaikytos naujiems gyvenimo poreikiams, moderniai technologinei įrangai, atitinkančiai aukščiausius pasaulinius standartus. Objektas įvertintas LR aplinkos ministerijos ir „KNAUF“ parodų diplomais.

  • Uždaviniai iš užsakovo. Sukurti patrauklų ligoninės interjerą, kuris negąsdintų pacientų, pakeistų ligoninės kaip atgrasios ir archajiškos sovietinės įstaigos įvaizdį. Aplinka turi būti raminanti, inovatyvi ir gerai nuteikianti.
  • Iššūkiai. Išnaudoti didelius patalpų gylius, išvengiant banalios koridorių sistemos tarp patalpų. Suprojektuoti ir suplanuoti erdves taip, kad darbo darbų metu, nesutriktų nei ligoninės, nei apačioje įrengtos valgyklos veikla.
  • Nauda. Vieną pirmųjų kartų Lietuvoje naudojant lenkto stiklo vitrinas sukurtas „kapsulių įvaizdis“ projektuojant administracijos kabinetus. Darbo sąlygos, sukurtos administracijos kabinetuose, primena namų jaukumą, o ne ligoninės šaltumą.
Santaros klinikos tyrimų laboratorijos, kraujo centro ir administracijos patalpų interjerai
01

Užsakovas

Vilniaus universitetinės ligoninės santaros klinikos

03

Projekto plotas

6000 m²

02

Darbų pabaiga

2006

04

Programinė įranga

AutoCAD

Kokias galimybes atveria BIM technologijos?