Projekto aprašymas

Kompleksą sudarys 3 600 kv. m ploto administracinės paskirties ir 2 000 kv. m ploto gyvenamosios patalpos, bus įrengtos požeminės parkavimo aikštelės. Didžiausiame komplekso pastate, papildančiame J. Basanavičiaus gatvės išklotinę, įsikurs visi „Lietuvos draudimo“ centrinės būstinės darbuotojai. Čia bus įrengta 300 natūralia dienos šviesa apšviestų darbo vietų, modernūs susirinkimų kambariai, poilsio erdvės. Darbuotojams bus įrengta dengta terasa poilsiui, sporto klubas, jaukus kiemelis atokvėpiui ir neformaliems pokalbiams.

Šalia jo bus pastatytas biurų kompleksas bei modernių butų – studijų – pastatas, kuriuos visus jungs vidinis kiemelis su laiptų terasomis. Visos patalpos bus įrengiamos autonomiškai, su atskirais įvažiavimais, įėjimais bei erdve automobiliams statyti. Pastatuose projektuojamas optimalus mikroklimatas iš atsinaujinančių šaltinių, pastatai atitiks A+ klasę.

Technologiniai iššūkiai

Projektas sudėtingas ne tik dėl antžeminės, bet ir požeminės dalies. Vilniaus senamiestyje, kur beveik nėra vietos reikės nerti smarkiai gilyn po žeme, kur bus įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės.

Lietuvos draudimo biuro projektas - PST projektai
01

Užsakovas

AB „Lietuvos draudimas“

03

Projekto plotas

5600 m²

02

Statybų kaina

15,7 mln.

04

Programinė įranga

Tekla Structures, GstarCAD, SOFiSTiK

Kokias galimybes atveria BIM technologijos?